Kérdése van? Hívjon minket! +36305251033

Címünk: Kecskemét, Mindszenti krt. 32

E-mail cím: vlmkereskedes@gmail.com

Hogyan növeljük az akkumulátor élettartamát?

Hogyan téliesítsük az akkumulátorokat?

Bálint Levente
Hogyan téliesítsük az akkumulátorokat?

Sok kérdést kapunk az akkumulátorok megfelelő tárolásával kapcsolatban. Szedjük szét az igazi tennivalókat és tilalmakat az akkumulátorok utószezoni tárolásáért.

Csináld: Takarítsd meg és tartsd tisztán

A szennyeződés és a korrózió növelheti az akkumulátor lemerülési sebességét. Fontos, hogy alaposan tisztítsa meg az akkumulátor burkolatát és a kivezetéseit, mielőtt bármit csatlakoztatna hozzá,  az akkumulátor teljes életciklusa alatt. 

Ne csináld: Töltés nélkül elteszed az akkumulátort 

Az egyik legrosszabb dolog, amit tehet, hogy néhány hónapig tárolja az akkumulátort anélkül, hogy feltöltené. Minden akkumulátor természetes lemerülési sebességgel rendelkezik. Azzal, hogy először nem töltötte be teljesen az akkumulátort, csak azt éri el, hogy tavasszal egy teljesen lemerült akkumulátorhoz tér vissza, amelyet nem lehet újraéleszteni.

 

Csináld: Menj biztosra, hogy teljesen kiszerelted az akkumulátort

Ha nem tervezi az akkumulátor teljes eltávolítását a csatlakoztatott berendezésből, akkor győződjön meg arról, hogy az akkumulátor le van-e választva az összes kapcsáról. Fontos, hogy semmi ne érje az akkumulátor kivezetéseit, amelyek kisütést okozhatnak.

 

Ne csináld: Elfelejted megtervezni a szezonon kívüli töltést

Függetlenül attól, hogy csepegtetős töltőt fog használni, vagy egyszerűen csak egy szabványos töltőt csatlakoztat olyan gyakran, amíg az akkumulátor raktárban van, fontos megbizonyosodnia arról, hogy rendelkezik-e a szükséges töltővel, és hogy az megfelelő állapotban van.

Nincs annál frusztrálóbb, mint ellenőrizni az akkumulátorokat, és megtudni, hogy a töltője nem működik, vagy nem hatékony töltője az akkumulátorának. Az egész életciklus alatt töltve tartott akkumulátor hosszabb ideig fog élni, és élettartama alatt csúcsteljesítményt fog elérni.

 

Csináld: Figyelj a környezetre 

 

A nedvesség és a szélsőséges hőmérséklet biztos tűzforrás az akkumulátorok önkisülési sebességének növelésére.

Aranyszabály, hogy az akkumulátort 0 ° C és 26 ° C között tárolja! Ez alatti és/vagy feletti tárolás teljesítményvesztést vagy tönkrementelt eredményezhet.

 

 

Ne feledkezz meg róla használaton kívül sem,

Az akkumulátorok nem olyan tárgyak, amelyeket el lehet télire tenni, és megfeledkezhetnek róla. A tárolás ideje alatt ellenőrizni és karbantartani kell őket.

Valójában a megfelelően karbantartott ólomakkumulátorok akár 2 évig is tárolhatók. Ügyeljen a töltés szintekre. Egyes töltők automatikus kikapcsolással rendelkeznek, mások pedig nem.