Kérdése van? Hívjon minket! +36305251033

Címünk: Kecskemét, Mindszenti krt. 32

E-mail cím: vlmkereskedes@gmail.com

Tudastar

A Grafén-Lítium technológia forradalmasíthatja az elektromos kerékpár akkumulátorokat

Bálint Levente

Egy új akkumulátor technológia látott napvilágot a grafén kutatások során. A grafén egy egyrétetű, szorosan kapcsolódó szénszálas anyag, amit a legvékonyabb és legkönnyebb anyagnak tartanak, amiről tudunk.

A Grafén-Lítium technológia forradalmasíthatja az elektromos kerékpár akkumulátorokat 

Az egyik legnagyobb előnye, hogy kiváló áramvezető képességekkel rendelkezik a “Lithium News” magazin szerint, így a lítium akkumulátorokhoz hozzáadott grafén nano-technológia a grafénban található szénatomokat szupra-vezetőkké teszi.

Ez a mérföldkő az akkumulátor technológiában forradalmasíthatja az elektromos kerékpár és elektromos autó ipart. Az első prototípust az “Eurobike” rendezvényen mutatták be 2019-ben és a tudósok szerint 2.5x jobb, és az ára akár 40%-kal csökkenhet. Igen, már Magyarországon is elérhető nálunk ez a grafén akkumulátor.

A kutatás hozzáteszi, hogy egy évtizete a EU közzétett egy 1 milliárd eurós támogatást a grafén kutatás fejlesztése érdekében. 

Egy másik kutatás szerint, az új “szuper akkumulátor” a Grafén-Lítium technológián keresztül akár 15 percen belül feltölthető gyorstöltésen keresztül, miközben nem roncsolja az akkumulátort.

“ Az a képesség, hogy 10-15 perc alatt, több mint 1500-szor teljesen fel tudunk tölteni elektromos jármű akkumulátorokat alapvető problémákat fog megoldani az új járműveknél”, NESC elnőke, Yao Xiaoqing mondta.

 

A ZTECH Bike Kft így foglamazott a grafén akkumulátorokat illetően
Forrás: https://ztechbike.com/mostantol-a-legujabb-grafen-akkumulatorokat-is-megtalalhatja-a-ztech-kinalataban/

Hosszú ideig az olyan elektromos jármű problémák, mint a nem megfelelő hatótávolság és a lassú töltés hátráltatták az ipart és a fogyasztókat. A hatótávolság pontos meghatározása, az akkumulátor tartósságának növelése és az akkumulátor töltési idejének javítása iparág szerte közös kérdésekké váltak.  

A Yadea megtalálta a  megoldást az ipar fenti gondjaira – a grafén akkumulátort, amely mostantól elérhető a ZTECH kínálatában. Vásárlóink tehát választhatnak Yadea grafén akkumulátort frissen vásárolt ZTECH termékük mellé. 

Ezen akkumulátorok kizárólag a ZTECH kínálatában érhetőek el Európában.

 Milyen előnyei vannak a Yadea grafén akkumulátornak? 

Grafén alapú szupravezető paszta – hosszú akkumulátor élettartam 

A Yadea grafén akkumulátorok grafén alapú szupravezető pasztát alkalmaznak, amely biztosítja a jó hőleadást és a megfelelő vezetőképességet, továbbá elérhetővé teszi a 20 Amper áramerősségű töltést és merítést. Ezzel egyidejűleg a grafén mikrostruktúrája elektródaként is funkcionál, amely többciklusú töltést és merítést visel el. Az akkumulátorok élettartama elérheti akár az 1000 töltésidőnél is többet. 

Gyors töltés és nagy áramerősség – 80% óránként 

 A grafén anyag szupervezető képességének és pontos struktúrának, illetve az alacsony belső ellenállásnak köszönhetően a Yadea grafén akkumulátorok támogatják a 10 – 20 Amper áramerősségű gyorstöltést. Akár egy óra alatt 80%-ra tölthető. ( Erre kifejlesztett speciális gyorstöltő használata mellett. ) Továbbá mivel az akkumulátorok ellenállnak a nagy terhelésű energiafelhasználásnak is, ezért képesek támogatni nagyteljesítményű villanymotorokat, biztosítva a nagyobb teljesítményt és gyorsabb sebességet a mindennapokban.  

Nagyobb kapacitás, jelentősen megnövelt hatótávolság 

A grafén szupravezető paszta a Yadea grafén akkumulátorokban magasabb energiasűrűséggel és továbbfejlesztett teljesítménytárolási kapacitással rendelkezik.  Ennek eredményeként a maximális hatótávolság akár +10%-al is megnő a hagyományos akkumulátorokhoz képest. Akár alacsony hőmérsékletű környezetben is megállja a helyét és képes a folyamatos nagy teljesítmény leadására, amely egy hideg időben való biciklizésnél előfordulhat.  

Jelenleg elérhető modellek:

48V20A

60V20A

36V12A

48V12A 

Továbbfejlesztett ipari akkumulátor ötvözet – Megerősített korrózióállóság 

A Yadea grafén akkumulátorok cellái a legmagasabb ipari ötvözet technológiát követik, továbbá néhány speciális ritka elemet is tartalmaznak, amelyek nem csupán környezetbaráttá teszik azt, hanem nagyban meggátolják a külső savasodást, ami hatalmas előrelépés a korrózióállóságban.  

Speciális magashőmérséklet és deformáció álló ABS kapszulák 

Az akkumulátor burkolat egy speciális nanoszálakkal megerősített kompozit ABS anyag, amely ellenáll a szélsőséges hőingadozásnak, stabil teljesítményt és erős ütésállóságot biztosít.  Az akkumulátornak így jelentősen megnő az élettartama és garantálja a biztonságos biciklizést.  

 24 hónap cseregarancia 

Yadea most nem csak az új grafén alapú akkumulátorát mutatja be, hanem a szervízhátteret is hozzá: Ha az akkumulátor bizonyíthatóan termékhibás úgy a vásárlástól számított 24 hónapon belül kicserélhető egy teljesen új akkumulátorra. 

Mint az Elektromos Járműipar vezető cége, a Yadea elkötelezett abban, hogy olyan termékeket biztosítson vásárlói számára, amelyek örömet visznek életükbe. Ezért a Yadea kutató és fejlesztő részlege hatalmas áttöréseket hozott az elektromos járművek alapvető technológiájában, melyekkel a felhasználók növekvő igényeit igyekszik kielégíteni.

Ez a grafén alapú akkumulátor megmutatja, hogy a Yadea az alapvető elektronikai elemektől kezdve egy egész ipari láncot, a járműkutató és fejlesztő iparágat változtatta meg és formálta át.

 

Mindezek segítenek  az akkumulátor technológiák ipari fejlesztésében valamint promóciójában, és megengedik a Yadea-nak, hogy minőségi élményeket adjon vásárlóinak.